Intézményünk megújulása


Nyári napközis tábor – 2018 június

Napjainkban érezhető, hogy számos család anyagi helyzetüket figyelembe véve nem tudja megszervezni megfelelően gyermekük nyári szünidei felügyeletét, nem tudják igénybe venni a táborok, az iskolai életen kívüli gyermekközösségek adta lehetőségeket. A Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központ immáron 2006 óta minden évben, immár 13. alkalommal szervezett térítésmentesen nyári napközis tábort hátrányos helyzetű, illetve veszélyeztetett kisiskolások számára. A táboroztatásban 30 fő 5 és 11 év közötti jászberényi kisgyermek vehetett részt.

A gyermekek toborzásában a helyi általános iskolák is segítségünkre voltak. A június 18-22 között zajlott gyermekprogramoknak immár 3. éve a Helyet Alapítvány által működtetett Csillag-Cserhaj Szolgáltatóház adott otthont. A programok lebonyolításában a központ dolgozói mellett a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulói segítettek az iskolai közösségi szolgálat keretében. Az egy hetes nyári tábor változatos és színvonalas elfoglaltságokat biztosított a gyerekeknek, amelynek tevékenységei idén a sport köré szerveződtek. A tábor elmaradhatatlan részét képezte a strandolás, a mozilátogatás és a kirándulás.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testület Humán Erőforrás Bizottságának vissza nem térítendő működési támogatását, mellyel hozzájárultak táborunk megrendezéséhez.


Szemünk Fénye program

Intézményünk részt vesz, vezetője révén képviseli Központunkat a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájában, a tervezett programok megvalósításában. Ennek keretében a Központ munkatársai több rendezvény sikeres lebonyolításában is részt vettek.

2018 november 9-én került megrendezésre a városi Ifjúsági sport- és egészségnap, melynek két programelemének, a Dohányzás ellenes Kampánynak és a „Szertelen sziget”-nek a lebonyolításában munkatársaink is közreműködtek. Mindemellett a 2018 novemberében, decemberében és 2019 januárjában a Rendőrség az addigi „Szemünk fénye” Jászberényi programját a Jászsági Kábítószerügyi Fórummal és a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Egészségfejlesztési Irodájával társulva a Jászság városaira és községeire is kiterjesztette. Ennek két állomásán szintén részt vettünk a fiataloknak szóló prevenciós programokban.


„JÓ SZÍVVEL …” akció 2018

Köszönjük… Viszonozzuk… Fogadjuk… Adjuk… Kínáljuk….

Intézmények évek óta részt vesz az adventi programok keretében meghirdetett „JÓ SZÍVVEL….” akcióban. 2018. december 20-án a Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai ismét adományt gyűjtöttek a „Jó Szívvel Faháznál”. Forró teával, hagymás zsíros kenyérrel, házi készítésű mézeskaláccsal, kisebb ajándékokkal viszonoztuk a a jótékonykodó jászberényi lakosok felajánlásait, továbbá köszönetként kedves szívből jövő jókívánságokat adtunk.
Az akcióban 27 000 Ft gyűlt össze. A szervezetünknek felajánlott összegből krízishelyzetben lévő, vagy nehéz élethelyzetű gyermekek és családok fognak tartós élelmiszer csomagban részesülni.
A felajánlásokért ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket az adakozó lakosok felé!


Mikulás műsor az időseknek